Formularz subskrypcji

Wypełnij poniższy formularz.

Katarzyna Nowak
Katarzyna Nowak

Katarzyna Nowak

TAURON Sprzedaż

W TAURONIE pracuję od 9 lat, obecnie w Biurze Zarządzania Procesami Sprzedażowymi, które wspiera działania sprzedaży i odpowiada za procesy i szablony dokumentów, a także podstronę dla klientów biznesowych. Prywatnie pasjonuję się nowinkami kulinarnymi, podróżami oraz organizowaniem spotkań (prywatne imprezy, wyjazdy dla znajomych). Od dziecka kocham pisać - zaczęłam od pamiętnika i wierszy, poprzez krótkie artykuły i opowiadania wysyłane na konkursy literackie.

Gotowanie z humorem #11 - świąteczne pierniczki

Nie wyobrażamy sobie bez nich Bożego Narodzenia. Tradycja tworzenia i wypiekania pierników w Polsce sięga XVII wieku. Najpierw w Krakowie, a potem w Toruniu, który do dziś kojarzy nam się z  ,,miastem pierników”, czyli słynnych katarzynek. ...

Czytaj dalej

Gotowanie z humorem #10 - tradycyjna pomidorowa

Dla wielu z nas to klasyczny przykład "domowych smaków". Przygotowując ją, często idziemy ,,na skróty”, stosując półprodukty i ulepszacze smaku. W podróży zdarzyło mi się zjeść pomidorową na rosole, zabarwioną koncentratem….brrr. A tak naprawdę przygotowanie jej ze świeżych warzyw jest dziecinnie proste. ...

Czytaj dalej

Gotowanie z humorem #9 - bułeczki z malinami

Każdy z nas ma dylemat, co smacznego zjeść na śniadanie. Proponuję przygotować domowe bułeczki z malinami. Są świetne zarówno do szkoły, jak i do pracy. Łatwo je przechowywać. To zdrowy substytut sklepowej drożdżówki. ...

Czytaj dalej

Gotowanie z humorem #8 - kulinarne wspomnienie lata

Tegoroczne wakacje miałam przyjemność spędzić na południu Włoch. Jak wiadomo to rejon, w którym świeże owoce i warzywa smakują najlepiej. Skąpane w południowym słońcu, dojrzewają w sprzyjających warunkach. ...

Czytaj dalej

Gotowanie z humorem #7 - domowe pesto z bazylii

Nie ma lepszego prezentu niż własnoręcznie przygotowana, pyszna potrawa. A gdy jej smak można zamknąć w małym, ozdobnym słoiczku i dłużej przechowywać- będzie stanowić nie lada niespodziankę. Pesto alla genovese to intensywnie zielony, gęsty sos na bazie bazylii, który pochodzi z Genui we Włoszech. ...

Czytaj dalej

Gotowanie z humorem #6 - fit deser z mango

Prosty przepis na deser w letnim klimacie. Idealny na śniadanie, szybką przekąskę w ciągu dnia, ale również jako alternatywa deseru dla osób dbających o linię. Przygotowanie trwa trzy minuty! mniej więcej tyle zajmuje wymieszanie jogurtu z miodem i nasion chia, przelanie do słoiczków, wypełnienie do pełna pulpą z mango i ozdobienie malinami. ...

Czytaj dalej

Informacje o plikach cookie

Serwis pozostawia informacje na urządzeniach końcowych użytkowników (pliki cookies) i korzysta z tych informacji w celu ułatwienia użytkowania serwisu. Jeżeli w ustawieniach przeglądarki dopuściłeś przechowywanie plików cookies, będą one pozostawione na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Przeczytaj więcej o cookies.