Formularz subskrypcji

Wypełnij poniższy formularz.

Informacje - Bądź eko z BIOEKO

Bądź eko z Bioeko #29 - jak prawidłowo dokarmiać ptaki?

Dokarmiając ptaki zimą, należy przestrzegać kilku zasad.  Zapraszamy do zapoznania się  z kolejną odsłoną cyklu „Bądź eko z Bioeko”. Ptaki należy dokarmiać tylko podczas mrozów czy pojawienia się śniegu, regularnie i aż do nastania odwilży. ...

Czytaj dalej

Bądź eko z Bioeko #28 - 10 proekologicznych postanowień noworocznych

Wejdź w nowy rok z dobrymi nawykami. Poznaj 10 proekologicznych propozycji na postanowienia noworoczne! 1. Ogranicz zakupy spożywcze - nie marnuj jedzenia Wybierając się na zakupy produktów spożywczych, staraj się kupować tylko tyle, ile potrzebujesz. ...

Czytaj dalej

Bądź eko z Bioeko #27 - przepis na eko-święta

W okresie Świąt Bożego Narodzenia, warto mieć na uwadze eksploatowane przez nas środowisko. Stosując proste rozwiązania możemy zaoszczędzić surowce, energię oraz ograniczyć ilość wytwarzanych w tym czasie odpadów. ...

Czytaj dalej

Bądź eko z Bioeko #26 - pakowanie prezentów może być eko

Duży, mały, tani czy drogi – każdy prezent, jeśli się go wręcza bez ciekawego opakowania traci nieco ze swego uroku. Piękne, oryginalne opakowanie, to jak dodanie do podarunku szczypty tajemnicy i radości, chwili magicznego wyczekiwania. ...

Czytaj dalej

Bądź eko z Bioeko #25 - jak nie marnować jedzenia?

Wielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, czyli okres wspaniałych wigilijnych potraw, ciast oraz różnego rodzaju przysmaków. Niestety, przełom końca roku to również czas kiedy na całym świecie marnowane są największe ilości jedzenia. ...

Czytaj dalej

Bądź eko z Bioeko #24 - pomarańczowe bogactwo witamin

Dynia to bardzo smaczne a zarazem jedno z najbardziej odżywczych warzyw. Jest pełna witamin i przeciwutleniaczy. Dlaczego jeszcze warto wprowadzić ją do swojego jadłospisu? Działa przeciwzapalnie i antynowotworowo Ten pomarańczowy, pyszny miąższ, który kryje się pod twardą skórą dyni zawiera mnóstwo beta-karotenu (ten sam barwnik, z którego słynie marchewka). ...

Czytaj dalej

Informacje o plikach cookie

Serwis pozostawia informacje na urządzeniach końcowych użytkowników (pliki cookies) i korzysta z tych informacji w celu ułatwienia użytkowania serwisu. Jeżeli w ustawieniach przeglądarki dopuściłeś przechowywanie plików cookies, będą one pozostawione na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Przeczytaj więcej o cookies.