Latem szkoda nam czasu na przygotowanie czasochłonnych potraw. Często biesiadujemy w ogrodzie, grillując z rodziną czy znajomymi. Wtedy świetnie sprawdza się coś niebanalnego, ale szybkiego.
Sałatka ze szparagami oraz groszkiem cukrowym jest doskonałą propozycją na letnie biesiady. Jest zarazem lekka, chrupka, ale dzięki dodatkowi sera fety - sycąca. Najlepiej smakuje z sosem miodowo - musztardowym.
Sos miodowo- musztardowy to sprawdzony przepis na bazę do wielu sałatek.
Składniki na sos:
Łączę wszystkie składniki i odstawiam do lodówki. Polewam sałatkę dopiero przed podaniem.
Składniki na sałatkę:
Przygotowanie sałatki jest szybkie - lekko podgotowuję obrane i pokrojone w grubsze kawałki szparagi oraz przekrojony na pół groszek cukrowy. Ostudzam. Sałatę mieszam z pokrojoną w plasterki rzodkiewką oraz warzywami al dente. Dosypuję pokrojoną w kostkę fetę oraz uprażone na suchej patelni pestki dyni. Całość mieszam z sosem. Podaję od razu - świetnie smakuje i wygląda!